Bloggen makkelijk?

november 29th, 2010


Ik krijg natuurlijk wel eens opmerkingen over mijn site, meestal wel positief. Maar er zijn ook mensen die het een lekker makkelijke hobby vinden, zo’n website! Ik wil jullie laten zien dat dat niet zo is. En hoe het is om echt een blog te hebben.

Er zijn een heleboel verplichtingen, als je een website hebt. Je moet regelmatig updaten, wij schrijven elke dag een artikel. Daar zit nog wel eens tijd in!
In een review bijvoorbeeld, je moet het product testen, foto’s maken, een artikel schrijven en publiceren. Ook een filmpje is niet altijd makkelijk, je moet ze opnemen, editten, uploaden en publiceren op de site.

Er zit ook best veel geld in, als je een beautyblog hebt, je moet cometica kopen om ze te testen. Sommige bloggers krijgen producten thuisgestuurd. Zover zijn wij nog lang niet! We hopen zover wel ooit te komen, het is een mooi streven, maar we doen het niet om het geld of de producten.

Je moet het leuk vinden om te bloggen, en het niet als een verplichting zien. Eigenlijk is het wel een verplichting, maar als je er geen zin in hebt, moet je het ook gewoon niet doen! Je zult toch regelmatig moeten updaten, en dat is zo makkelijk nog niet. Het is handig als je artikels vooruit schrijft en niet op de dag zelf of de dag ervoor nog moet schrijven. Hoe je dit doet moet je natuurlijk zelf weten.

Wij bloggen met z’n 3en, Annemarieke, Ingrid en ik, het is nog lastiger als je het alleen moet doen. Maar ik weet dat hun altijd achter me staan. Ik heb wel een tijdje gehad dat Annemarieke geen tijd had om te bloggen, het is dan hard werken voor mij!

Ook is het niet leuk als je gemene reacties krijgt op de site, als je de site niet leuk vind, hoef ik dat niet te weten. Wel vinden wij opbouwende kritiek fijn. Dus niet: jullie site is stom, ik kan er niks mee! Maar: Misschien kunnen jullie iets aan dit doen of aan dat.
Dan hebben we er tenminste nog iets aan!

Al met al is het gewoon hartstikke leuk om een blog te hebben, om mensen iets te leren, en te vermaken. Het is een heerlijke hobby! Misschien blijft heb bij jouw geen hobby, maar wordt het je werk! Dat zou geweldig zijn! Een goed streven, maar niet iets waar je een website voor moet gaan starten, niet voor het geld en niet voor de producten. Je moet een site starten omdat je dat leuk vind! Wat het is niet makkelijk!

4 Reacties op “Bloggen makkelijk?”

 1. Rachel zegt:

  Ben ik het helemaal mee eens,

 2. Ilke zegt:

  ‘t Is mischien handig als jullie de namen bij de artikels zetten, kun je zien door wie het geschreven is.
  Verder echt superleuk!!
  xxxilke

 3. Ingridw zegt:

  Bij mijn stukjes is het meestal wel zichtbaar.. Aangezien in maar eens in de week een stukje schrijf xD
  Maar zoals Wendy zegt, dat is echt niet makkelijk. Ik heb een tijdje meer gedaan voor de site en misschien ga ik dat wel weer een keer oppakken. Behalve dat het heel leuk is, is het ook echt hard werken! En als je dan moe bent van al dat getest, moet je ook nog zorgen dat je een leuk en verzorgd artikel zonder spelfouten hebt.
  xoxo Ingrid.

 4. Praimeaneta zegt:

  Bedankt voor de interessante informatie

RSS feed voor reacties op dit bericht. And trackBack URL.

Laat een reactie achter

Security Code: