Blush

december 30th, 2010

Historisch gezien was blush gebruikt zo vroeg in het oude Egypte. Het was ook toegepast op de lippen, zou de weg lipstick worden gebruikt vandaag. In sommige tijden en plaatsen, zowel mannen als vrouwen droegen rouge, zoals tijdens de Regency-periode in Engeland. In het Victoriaanse Leeftijd Groot-Brittannië, bij het dragen van make-up werd geassocieerd met een lage moraal, dames toevlucht tot hun wangen knijpen (en bijten hun lippen) om ze te laten verschijnen in plaats rood.

Verschillende stoffen zijn gebruikt als blush. In het oude Griekenland bijvoorbeeld, werden verpletterd moerbeien bevoordeeld, terwijl de rode bietensap en geplette aardbeien hebben ook meermalen zijn gebruikt.

bron

Ik wist dit helemaal niet!! Echt grappig hoe ze dat gebruikten eerst! Nu doen ze dat overigens nog steeds, lipstick gebruiken als blush. Ik heb zelf niet heel veel blushes (welgeteld 2). Als je een roze en een peachy blush hebt, heb je er eigenlijk al genoeg. Maar het is natuurlijk altijd leuk om meer blushes te hebben :) Ik heb er een van Gosh, waar je trouwens al de pan van zien :( Echt zonde! Ik gebruik hem elke dag, ik vind hem echt super fijn! Hebben jullie nog fijne blushes??

Wendy

Één reactie op “Blush”

  1. Ingridw zegt:

    Hmm.. online vertaalmachine? Er staan nogal wat kromme zinnen in xD

RSS feed voor reacties op dit bericht. And trackBack URL.

Laat een reactie achter

Security Code: