Terug Van Weggeweest + Carnaval

januari 10th, 2011

Sorry. Sorry dat ik zolang niks heb geschreven! Ik had het nogal druk deze week, maar vandaag moet ik weer naar school en dus heb ik meer tijd. Hoe dat kan? Dat leg ik zo wel even uit!

Als ik naar school moet, spreek ik veel minder af dan in de vakantie. De tijd dat ik niet afspreek kan ik weer in de site stoppen, en weer filmpjes en artikelen schrijven. Ook daarvoor moet ik mijn excuses maken, ik heb al best lang geen filmpjes gemaakt. Gewoonweg omdat ik geen tijd had.

Maar ik wil niet alleen zeuren, ik wil jullie ook vertellen over carnaval! Velen van jullie zullen het niet vieren, omdat je niet in Brabant of Limburg ofzo woont. Dat is niet erg! Maar je mist wel een heleboel gezelligheid. In elk dorp gaat het weer anders, hier in Sambeek, gaat het zo:
We hebben een prins, hij is het belangrijkste, hij wordt gekozen al een paar weken voor de carnaval. Ook hebben we een prinses, die mag natuurlijk dan ook niet ontbreken. Dan hebben we een vorst, die is eigenlijk het ‘hulpje’ van de prins. Verder hebben we nog: Een adjudant, de raad van elf, en het boerenbruidspaar. En dat boerenbruidspaar gaat ook trouwen, in het onecht natuurlijk, maar ze gaan trouwen.
En dit hebben we precies hetzelfde voor de kinderen, er wordt dan gekozen uit de kinderen uit groep 8. Vorig jaar was mijn klas dan ook aan de beurt, ik was jeugd-boerin :) . Verder is het gewoon lekker feesten! Iedereen gaat verkleed, en dat is super leuk! Als jullie mijn carnavalskleren willen zien, moet je dat even zeggen ;)
Ik wens jullie een knoepgoeie (Iedereen uit ons dorp is een knoeper of knoeperinneke :) Wij zijn de Knoepers!) carnaval!

Wendy

Laat een reactie achter

Security Code: