Verschil tussen A, B en C merken.

augustus 28th, 2010

Haay,

ik vroeg me af: hoeveel verschil is er nu werkelijk in merk make-up, goedkope make-up en make-up die je gratis bij een tijdschrift krijgt. Om het te testen, geef ik jullie drie revieuws. Mijn mascara’s zijn:

1. De gratis mascara van de Fancy. €0,-

Fancy mascara - paars

2. De mascara uit de make-up box van casuelle. Volledige box: rond de €5,-

mascara 2

3. Glam’ eyes mascara van Rimmel London. € 8,99,-

De test:

 1. De gratis mascara van de Fancy. €0,-

Hoe bevalt..

1. het uiterlijk?

Deze mascara is in vier kleuren verkrijgbaar, net als alle andere Fancy make-up. Die van mij is toevallig paars, maar hij had ook geel, oranje of roze kunnen zijn. Hij is saai en eenkleurig, en de eeuwige fancy make-up-figuren staan er zwart op. Het zou helpen als Fancy eens een ander patroontje voor op haar make-up bedacht!

2. het borsteltje?

Het borsteltje is niet al te dik, maar ook niet zó dun dat hij onbruikbaar is. De zachte haartjes staan in een rij, waardoor hij ontzettend klontert.

3. het gebruik?

Het gebruik valt zeker niet tegen, zeker voor een gratis mascara. Oké, hij is niet geweldig, het duurt lang voordat de haartjes rechtop staan, maar als ze staan, staan ze goed. Er zitten een aantal klontjes tussen, maar ik had verwacht dat dit veel erger zou zijn.

4. het resultaat? Fancy mascara oog

De mascara zorgt dat mijn wimpers een beetje plakken, maar ze staan wel goed overeind. Ze zijn mooi, natuurlijk zwart. Jammer genoeg zijn ze niet ontzettend hard, maar hij valt hierin niet zwaar tegen.

5. het resultaat na enkele uren.

Het lijkt wel alsof de mascara helemaal verdwenen is! Mijn wimpers zijn zacht en als ik mijn watje met make-up remover over mijn oog haal, zie ik alleen mijn paarse oogpotlood! Dat is niet helemaal goed, lijkt me.

Cijfer: 6,3

2. De mascara uit de make-up box van casuelle. Volledige box: rond de €5,-

Hoe bevalt..

1. het uiterlijk?

Hij is klein, compact en makkelijk mee te nemen. Dat is handig. Verder is hij niet bijzonder, hij is zwart met een glimmende, zilveren dop.

2. het borsteltje?

Het borsteltje is dik, en loopt dun af naar het puntje. Het is ontzettend zacht en klontert ernstig. Door de grootte van de mascara ten opzichte van het borsteltje (dat vrij groot is), zit de mascara snel aan je vingers.

3. het gebruik?

Ook hier is de grootte een probleem. Het borsteltje is dik, maar niet lang, waardoor jr vaak opnieuw langs je wimpers moet strijken, om de volledige wimpers te bedekken. Verder moet ik óók nog eens vaak strijken om lange wimpers die overeind blijven staan te krijgen.

4. het resultaat?

Uiteindelijk worden je wimpers vrij lang, maar niet volledig klontvrij. Het is nou ook weer niet terecht om te zeggen dat je hele wimpers vol klonten zitten. Ik ben niet helemaal tevreden, maar het had erger gekund.

5. het resultaat na enkele uren?

Vréselijk! Je wimpers zijn niet echt hard meer, de zwarte kleur verdwijnt en de mascara brokkelt af en komt in mijn ogen terecht. Het voelt alsof mijn ogen vol vuiltjes zitten en moet ze dichtknijpen.

Cijfer: 5,8

3. Glam’ eyes mascara van Rimmel London. €8,99,-

Hoe bevalt..

1. het uiterlijk?

Mooi! De bovenkant is mat, met een glimmend ‘netje’ eroverheen. Verder is hij mooi zwart, en het roze maakt hem lekker girly. De letters zijn zwierig, wat ook erg leuk is. Achterop staat een kroontje, het Rimmel-logo. Al met al is hij ontzettend leuk!

2. het borsteltje?

Het borsteltje is buigbaar, dat is handig. er zitten niet veel zachte haartjes aan, maar een aantal harde. Dit zorgt ervoor dat de mascara bijna niet klontert.

3. het gebruik?

In het gebruik valt de mascara niet tegen. Het borsteltje buigt niet mee, zoals ik verwacht had. De buigbaarheid voegt wel wat toe, het werkt iets handiger dan de andere twee.

4. het resultaat?

Wauw, je krijgt hier superlange wimpers van!  Verder zijn ze binnen tien minuten hard en zijn ze pikzwart. Verder moet je zorgen dat je je wimpers niet té lang maakt, want dan zitten ze tegen je huid (of wenkbrauw) aan. Dat is eigenlijk alleen maar een voordeel.

5. het product na enkele uren?

Mijn wimpers zijn wat zachter, maar nog steeds hard. Ze zijn ook  nog steeds zwart.

Cijfer: 8,6

In dure, goedkope en gratis make-up zit duidelijk verschil. Toch blijkt het zo te kunnen zijn, dat gratis mascara’s beter zijn dan goedkope. Zoek dus voordat je make-up gaat kopen dus even het internet af, of vraag iemand die je ken – die dat make-up voorwerp heeft, natuurlijk –  om een revieuw te geven.

 

Oef, het is een beetje een lang artikel geworden ;$.

Doeix, Ingrid.

Één reactie op “Verschil tussen A, B en C merken.”

  1. Praimeaneta zegt:

    Ja, waarschijnlijk dus het is

RSS feed voor reacties op dit bericht. And trackBack URL.

Laat een reactie achter

Security Code: