Column Ingrid

oktober 3rd, 2010

Spannend!

Op bepaalde dagen heb je een bijzonder gevoel in je onderbuik. Fijnvoelende spanning. Bij mij zijn die dagen: Sinterklaas, mijn verjaardag, kerstnacht, kerstdiner, dominoday (a). Bij dominoday zit ik altijd vast aan de bank gekluisterd met een mok warme choco. Onder het kerstdiner kun je gezellig bijkletsen met je familie. Jep, voor mij ligt dat iets anders, aangezien mijn broers en zussen tussen de 21 en de 28 zijn. Met Kerstnacht gaan we altijd gezellig midden in de nacht eten. Meestal ragout in kuipjes, worstenbroodjes of saucijzenbroodjes. Mijn verjaardag, tsja, dat snap je wel en Sinterklaas.. Men zegt dat ik nu groot ben, maar diep van binnen is het mijn favoriete kind of god. (Jaja, lieve katholieke mensen, ik wéét dat Sinterklaas geen god is, maar ik aanbid hem met heel mijn hart.) De hele sfeer die er rondom die tijd hangt.. ik kan niet beschrijven wat ik dan voel. Zelf speel ik natuurlijk ook Zwarte piet voor de kleine kindjes. (Ofcourse! Voor school zal ik toch íéts moeten verzinnen voor mijn stage (a)) Op sinterklaasavond is het ook altijd gezellig, ik heb dan de hele dag in de keuken gestaan om te koken. Lekkere sint-cakes bakken, pepernoten bakken, gevulde speculaas.. In október loop ik meestal al naar mam met mijn bestellijst.

Vandaag was het weer zo’n dag. Mijn ouders waren 30 jaar getrouwd en we gingen lekker uit eten. Wéér zo’n dag om lekker bij te kletsen met familie en om lekker met Rens (het kindje van Marianne, mijn oudste zus) te spelen. Vandaag heb ik me toch wat meegemaakt! (Sorry, volgensmij was dat trouwens Limburgs taalgebruik.) In het restaurant bestelde ik zalmfilet. Lekker, dacht ik. Wat blijkt: ik krijg een groot stuk zalm, saus, een blaadje sla en een stuk citroen. Voor zover gaat het nog. Op de zalm lagen garnalen. Ook nog te doen. Maar dáár bovenop.. Wist je dat ik tot vanmiddag nog nooit rivierkreeft had gegeten? Een klein mini-kreeftje mét ogen lag lekker op mijn stuk vis. Nog erger: daarnaast lagen OESTERS. Ze bleken mee te vallen, maar het was wel even wennen.

Na snel nog wat foto’s gemaakt te hebben en even met Rens in de speeltuin geweest te zijn, zat het er al weer op en ging iedereen naar huis. Lekker dagje!

Xoxo Ingrid.

Één reactie op “Column Ingrid”

  1. momochii zegt:

    Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

RSS feed voor reacties op dit bericht. And trackBack URL.

Laat een reactie achter

Security Code: